Geert Claassen tweede maestro

President van Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen Geert Claasen is de tweede maestro die op 25 november a.s. zal strijden om de eeuwige roem en gouden dirigeerstok tijdens “Maestro van Doornenburg 2017”. Een sportieve strijd tussen zes maestro’s die allen hun dirigeerkunsten zullen laten zien en het harmonieorkest zullen leiden.

geert-claassenAls geboren en getogen Doornenburger is Geert Claassen een bekende verschijning in het dorp en heeft hij ook een warme band met de harmonie. Schutterij en harmonie zijn twee verschillende verenigingen die nauw met elkaar zijn verbonden en ook vaak samen deelnemen aan activiteiten binnen en buiten het dorp. “Als president van de schutterij en in mijn rol als Dorpscontactpersoon heb ik veel contacten met de harmonie. Ook maken vrienden en kennissen deel uit van de harmonie wat het voor mij een uitdaging maakt als maestro deel te nemen”, aldus Claassen.

Claassen heeft het nummer “Het kleine café aan de haven” uitgekozen als stuk om te dirigeren. Een nummer waar hij warme herinneringen aan heeft en volgende week door velen weer uit volle borst zal worden gezongen op de kermisdinsdag tijdens de vendelhulde van de jeugdvendeliers in het schuttersgebouw.

“Ik weet eigenlijk niet wat ik kan verwachten van mijn dirigeerprestaties. Als voormalig voetbaltrainer ben ik wel gewend om prestatief bezig te zijn met een team. Maar dit is toch wel even wat anders.” zegt Claassen over zijn verwachte optreden.

Entreekaarten voor het muziekspektakel, dat plaatsvindt in het vernieuwde Ontmoetingscentrum, zijn te koop bij het Ontmoetingscentrum en Spar Witjes in Doornenburg. Kaarten kosten EUR 2,50 per persoon.