Saxofonistes op “studiereis”

Onder het motto je bent nooit te oud om te leren hebben een viertal saxofonistes van harmonie St. Caecilia Doornenburg woensdag 22 februari een voorstelling bezocht van de musical “Soldaat van Oranje” in de hangar op vliegveld Valkenburg in Katwijk aan Zee.

Op het programma van de “Sound of Liberty”, dat op 9 april a.s. plaatsvindt, staat namelijk ook een compilatie van nummers uit deze musical. De dames in kwestie hadden behoefte om de sfeer van deze musical te proeven en hun muzikale prestaties te meten aan de muzikale kwaliteiten van het professionele ensemble.

Voor de dames Rita, Riekie, Ilse en Karin was het dus een kwestie van goed luisteren en opletten maar natuurlijk ook vooral genieten. De musical “Soldaat van Oranje” gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de oorlog, waar vriendschap, en liefde niet meer vanzelfsprekend zijn en je moet vechten voor vrijheid, volk en vaderland, is als zeer indrukwekkend, emotioneel maar bovenal inspirerend ervaren. Kortweg een fantastische en onvergetelijke avond.

Dat de saxofonistes veel inspiratie hebben opgedaan bleek tijdens de laatste repetities, dirigent Emile Stoffels was vol lof over de muzikale uitvoering van de saxofoon solo’s.

Wij nodigen u van harte uit om de muzikale prestaties van harmonie St. Caecilia Doornenburg, waar deze saxofonistes deel van uit maken, gade te slaan tijdens het bevrijdingsconcert “Sound of Liberty” op 9 april 14.00 uur in de St. Martinuskerk in Doornenburg.

Kaarten voor “Sound of Liberty” a € 7,50 zijn verkrijgbaar op de volgende voorverkoop adressen: Spar Witjes in Doornenburg, Ontmoetingscentrum Doornenburg en Bruna in Gendt.

20170303 - Sound of Liberty - Saxofonisten naar Musical Soldaat van Oranje