Categorie archief: Algemeen

De jury

De prestaties van de maestro’s zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Jaap Plattél, Gert Huting en Emile Stoffels

Jaap Plattél heeft ruime ervaring als zanger van verschillende koren (Jekadee en Popkoor 2000). Als redacteur van de populaire internetsite DeDoornenburger.nl is hij tot in detail op de hoogte van het wel en weer in Doornenburg. En sinds september is Plattél de drager van de belangrijkste tijdelijk eretitel van het dorp: schutterskoning.

Creatieve duizendpoot Gert Huting heeft zijn strepen verdiend in het dirigenten vak. Gert is 38 jaar dirigent van het Jongerenkoor/Jekadee geweest en momenteel dirigent van zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren.

Emile Stoffels is dirigent van het harmonieorkest en van drumfanfare Michaël uit Nijmegen. Via zijn bedrijf StoffelsMusic is hij gespecialiseerd in het verzorgen van complete arrangementen (orkest, koor/solo zang en combo) voor Proms, Show of Galaconcerten, op maat gemaakt. Waarbij de begeleiding van grote muzikale evenementen ook tot de mogelijkheden behoort.

De jury heeft een aantal speerpunten waarop zal worden gelet bij de optredens van de maestro’s. Er zal speciaal worden gelet op hoe het begin en het einde van het stuk gaat. Daarnaast zal de aandacht uitgaan naar de controle die de maestro heeft tijdens het spelen van het stuk en hoe de maestro zich presenteert (opkomst, uitstraling, etc.). Een van de belangrijkste punten waarop zal worden gejureerd is de eigen inbreng/emotie van de maestro in het muziekstuk.

Omroep Lingewaard registreert Maestroconcert

In een tjokvol Ontmoetingscentrum in Doornenburg vindt op zaterdag 25 november het muziekspektakel “Maestro van Doornenburg 2017” plaats. Zes maestro’s strijden op deze avond – tijdens het door harmonie St. Caecilia georganiseerde evenement – om de felbegeerde gouden dirigeerstok.

De harmonie is een samenwerking aangegaan met Omroep Lingewaard voor de visuele invulling van het concert. In de voorbereiding hebben vrijwilligers van de omroep beelden gemaakt van de repetities en hiervan een prachtige promotiefilm gemaakt die al via de verschillende kanalen op internet te bekijken is. Tevens zijn er filmpjes gemaakt van alle deelnemende maestro’s die zullen worden vertoond als introductie van iedere maestro voorafgaan aan hun optreden. Tijdens het concert zelf zal Omroep Lingewaard ook aanwezig zijn om een registratie van de avond te maken. Harmonie St. Caecilia is zeer dankbaar voor deze zeer waardevolle inbreng van de omroep.

Het maestroconcert zelf is inmiddels volledig uitverkocht. Bezoekers van het concert wordt aangeraden op tijd naar het Ontmoetingscentrum te komen wanneer zij zich willen verzekeren van een zitplaats. De zaal zal worden voorzien van een ruime hoeveelheid aan zitplaatsen en enkele staanplaatsen aan de zijkanten en achterin.

Het concertprogramma start om 20:00 uur. De zaal is vanaf 19:30 uur geopend.

Mystery Guest laatste deelnemer uitverkocht maestro concert

maestro-concert-partituren Op zaterdag 25 november organiseert de harmonie het muziekevenement “Maestro van Doornenburg 2017”. Een unieke muzikale avond waarop zes maestro’s het harmonieorkest gaan leiden en zullen meedingen om de begeerde gouden dirigeerstok. Eerder is al bekend gemaakt dat Geert Claassen (dorpscontactpersoon), Luuk Timmers (voorzitter Historische Kring), Nadien Visch, Leonard van Nispen tot Pannerden (beschermheer harmonie) en Marianne Schuurmans-Wijdeven (burgemeester gemeente Lingewaard) als maestro deelnemen aan dit concert.

De naam van de zesde en laatste deelnemer zal geheim worden gehouden tot aan de muzikale avond zelf. De harmonie is enorm trots en verheugd dat deze zesde deelnemer heeft toegezegd deel te willen nemen aan het maestro concert. Deze persoon is zeer bekend binnen de verschillende kernen van de gemeente. Maar ook buiten de gemeentegrenzen is deze persoon een graag geziene gast. Het is bijzonder dat de “mystery guest” ruimte heeft willen en kunnen maken in zijn drukke agenda om tijdens het maestroconcert het harmonieorkest te leiden tijdens het spelen van de door de maestro zelf gekozen medley van bekende melodieën.

Alle maestro’s hebben inmiddels een workshop dirigeren gevolgd van dirigent Emile Stoffels. Tevens hebben zijn het geleerde kunnen toepassen tijdens de repetitie van het harmonieorkest. Een prachtige belevenis voor zowel orkestleden en maestro’s.

Het maestro concert is uitverkocht. Alle entreekaarten zijn vergeven en ruim 250 bezoekers zullen op 25 november a.s. in het Ontmoetingscentrum gaan genieten van een op voorhand unieke en legendarische muziekavond.

Burgemeester maestro van Harmonie Doornenburg

marianne-schuurmansMet trots maakt harmonie St. Caecilia uit Doornenburg bekend dat burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven als vijfde maestro zal deelnemen aan het muziekevenement “Maestro van Doornenburg 2017”. Zij zal tijdens deze avond strijden met Luuk Timmers, Geert Claasen, Nadien Visch, beschermheer Leonard van Nispen tot Pannerden en een zesde nog niet onthulde deelnemer om de begeerde gouden dirigeerstok.

“Als burgemeester van Lingewaard heb ik een warme band met alle kernen in de gemeente waaronder Doornenburg. Ik heb een zeer grote waardering voor de harmonie. Waar een kleine plaatst groots in kan zijn.”, geeft de burgemeester als toelichting op haar deelname. “Ik vind de maestro deelname spannend. Ik heb als burgemeester vaak een soort dirigenten rol, maar in het echt lijkt me het heel leuk of ik een orkest kan aansturen.”

De burgemeester heeft het nummer “Without you” van Harry Nilsson uitkozen om te dirigeren. “Dit is het mooiste nummer ooit.”, aldus de burgemeester. “Veel mensen kennen de uitvoering van Mariah Carey. Ik ben benieuwd hoe het arrangement van jullie dirigent Emile Stoffels wordt. Fantastisch als je een dirigent hebt die muziek schrijft.”

Zowel de muzikanten van het orkest als ook alle maestro’s hebben veel zin in het concert. De repetities zijn veelbelovend en ook de opzet van het evenement heeft het in zich om een avond met memorabele momenten te worden. Ook de burgemeester kijkt met veel plezier vooruit op haar deelname: “Ik heb geen ervaring met dirigeren, maar heb wel instrumenten bespeeld. Ben benieuwd of dat helpt. Ik heb er zin in!”

Het nagenoeg uitverkochte maestroconcert vindt plaats op zaterdag 25 november 2017 in het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. De laatste nog beschikbare kaarten hiervoor zijn nog te koop bij Spar Witjes en het Ontmoetingscentrum.

Beschermheer maestro van zíjn orkest

leonard-van-nispenOp zaterdag 25 november vindt in Doornenburg het avondvullende evenement “Maestro van Doornenburg 2017” plaats. Zes bekende maestro’s strijden op deze avond om de begeerde gouden dirigeerstok. Eerder werden Luuk Timmers, Geert Claassen en Nadien Visch onthuld als deelnemer en vandaag wordt bekendgemaakt dat Leonard van Nispen tot Pannerden de vierde maestro is.

Leonard van Nispen tot Pannerden is zoon van de oud burgemeester van de gemeente Bemmel en is zeer verbonden met de harmonie. Oprichter Kapelaan Walters was zijn oom en zijn moeder is hem voorgegaan als beschermvrouw van de vereniging. Een functie die hij op verzoek van de leden van de harmonie na het overlijden van zijn moeder sinds 2008 op zich heeft genomen. “De erefunctie van beschermheer draag ik met plezier en ik geniet elke keer weer van de geweldige prestaties die door het orkest en de slagwerkgroep worden behaald.”, aldus de beschermheer.

Aan het verzoek van het orkest om deel te nemen aan het maestro concert gaf Van Nispen direct en met veel plezier gehoor. “Ik bewonder het hoe een dirigent een heel orkest door de prachtige muzikale klanken loodst.”, geeft hij aan. “Ik vind het fascinerend om te zien en wil wel eens een piepklein stukje voelen hoe het is om maestro te zijn.”

Tijdens zijn optreden zal Van Nispen een Frank Sinatra medley dirigeren met de nummers “New York New York” en “My way”. Deze nummers zijn zeer toepasselijk op de prestatie die Van Nispen binnenkort zal proberen neer te zetten. ““In 2010 werd ik getroffen door een vreselijke ziekte waardoor ik enige tijd niet meer kon lopen. Na mijn genezing ben ik voor KWF gaan lopen en heb ik al met verschillende runs geld ingezameld. Mijn doel is nu om op 5 november de New York marathon te gaan lopen. Ook deze keer weer voor het KWF.”

Van Nispen hoopt met zijn optreden het publiek te kunnen vermaken. “Ik wil samen met het harmonieorkest een mooi muziekstuk opvoeren, zodat het publiek niet gillend weg loopt. Muziek is er namelijk om van te genieten.”

De kaartverkoop van het Maestro concert is inmiddels al in volle gang. Ongeveer 85% van de beschikbare plaatsen is inmiddels al verkocht. Kaarten kunnen voor EUR 2,50 worden gekocht bij Spar Witjes en het Ontmoetingscentrum in Doornenburg.

Nadien Visch dirigeert harmonie Doornenburg

nadien-vischOp zaterdag 25 november strijden zes verschillende maestro’s om de felbegeerde gouden dirigeerstok. Al eerder zijn Luuk Timmers en Geert Claassen onthult als deelnemers aan deze muzikale strijd. Vandaag de bekendmaking dat de 19-jarige Doornenburgse Nadien Visch als derde maestro zal deelnemen.

“Ik ben opgegroeid in Doornenburg en de meeste en mijn beste vrienden wonen in dit dorp.”, vertelt Nadien. “Tijdens mijn jeugd ben ik zeven jaar twirlster bij de harmonie geweest en heb dit altijd met veel plezier gedaan. Ook mijn ouders zijn als muzikant lid (geweest) van de vereniging.”

Alle maestro’s zullen tijdens het evenement een door henzelf gekozen nummer dirigeren. Nadien heeft hierbij gekozen voor het nummer Blurred lines van Robin Thicke. “Ik doen mee voor de fun en omdat het mij een unieke ervaring lijkt.”, geeft zij op als reden waarom zij heeft toegezegd deel te nemen. “Ik denk dat het super leuk en grappig wordt.”

De voorverkoop voor het muziekspektakel is inmiddels gestart. Entreekaarten zijn te koop bij het Ontmoetingscentrum en Spar Witjes in Doornenburg. Bij Spar Witjes heeft u de mogelijkheid om entreekaarten te kopen bij de maestro persoonlijk. Kaarten kosten EUR 2,50 per persoon.

Sensationele Tempel of Boem 2017 start kaartverkoop!

‘Slagwerkgroep stunt met drumsensatie Cesar Zuiderwijk in topevenement!’

Op zaterdag 16 december a.s. vindt in de kerk te Doornenburg het muziekspektakel “Tempel of Boem!” plaats. Met in het programma Nederlands beste drummer Cesar Zuiderwijk en gastheer Slagwerkgroep Doornenburg gaat het evenement groots uitpakken met zeer gevarieerde en spectaculaire optredens door vele topmuzikanten! Kortom, een avond die u als muziekliefhebber niet mag missen!

Toegangskaarten zijn vanaf zaterdag 9 september in voorverkoop € 12,50 p.p. verkrijgbaar bij verkoopadressen Spar en Ontmoetingscentrum Doornenburg, Bruna Gendt of via poster-tempel-of-boem-2017

Titel naar Doornenburg: De spelers, dirigent en begeleiders…

Ere wie ere toekomt, hierbij alle spelers, dirigent en crew die dit succes behaalde:

Algemene muzikale leiding: Casper Traa

Percussie: Bert Selman, Bennie Peters, Ben Balk, Carmen Rutten, Co Ketelaer, Eugène Fleuren, Gerald Bouwman, Han Tijshen, Hans van den Brink, Harrie Spaan, Jannis Maters, Jordi Rutten, Lisa Peters, Marcel Knuiman, Michel Berns, Patrick Janssen, Patrick Witjes, Peter van Megen, René Berns, Riekske Janssen-Balk, Romée Traa, Theo Rutten, Willem Feijen, Wout Keijzers en Wouter Derks

Begeleidingsband: Hans Cornelissen (sopraan sax) Bas Gradussen (keyboards) Mart Leijser (leadgitaar) en Jan Luppes (basgitaar).

Strijkerskwartet: Michelle van Elk, Marie des Thouars, Floor Bakker en Twan Cox

Crew: Henk Janssen, Stefan Hendriks, Wim Rutten en Ruud Spaan

Coördinator en sponsoring: Joop van Alst

fb_img_1503821005644

 

Update: TITEL NAAR DOORNENBURG !!!

SLAGWERKGROEP DOORNENBURG HAALT WERELDTITEL BINNEN:

“WINNER WORLD CONTEST PERCUSSION ENSEMBLES FIRST DIVISION 2017”

wmc-prijs

EINDSTAND TOP 3:

1. Slagwerkwerkgroep St.Caecilia Doornenburg – Nederland

2. Percussion Ensemble St.Gabriël Bangkok – Thailand

3. Love Music Trust Ensemble Sandbach- United Kingdom

Er kan tijdens het jubileumjaar weer een hoogtepunt worden toegevoegd aan de rijke historie van Lingewaards muzikale trots: De slagwerkgroep uit Doornenburg is komende 4 jaar Wereldkampioen als “Winner First Divsion Percussion Ensembles 2017”.

Uiteindelijk lieten de Doornenburgers met een gouden medaille de concurrentie uit het Bangkok  (Thailand) en Preston (Engeland) achter zich waardoor de titel  naar Doornenburg werd gehaald. De  slagwerkers kregen veel lof  voor het zeer afwisselende en vernieuwend programma van 45 minuten. Hierbij werden zij begeleidt door Hans Cornelissen op sopraan sax, Mart Leijser (leadgitaar), Bas Gradussen (keyboards), Jan Luppes (basgitaar) en het strijkerskwartet bestaande uit Michèlle van Elk, Floor Bakker, Marie de Thouars en Twan Cox.

“Een historisch hoogtepunt van deze ervaren en buitengewoon hechte groep” aldus een nog zichtbaar geëmotioneerde dirigent Casper Traa enkele dagen na de triomf. “We kijken nu al  met plezier uit naar het volgende hoogtepunt ,  met deze Wereldtitel op zak gaat het dak er  dan volledig af!”

De zeer gedreven dirigent doelde daarmee op de 2e editie van “Tempel of Boem” op 16 december  , als samen met o.a. Cesar Zuiderwijk het volgende topevenement van het 60 jarig bestaan op het programma staat.

==============================================================================

Goud voor Slagwerkgroep op WMC !!

Met totaal 84,40 punten behaalde de slagwerkgroep met het programma ‘Diamonds’ een ‘Gouden medaille’ tijdens  het Wereld Muziek Concours te Kerkrade.

Met dit geweldige resultaat gaan de slagwerkers aan de leiding in de “First Division Percussion Ensembles” en zal het nu moeten afwachten tot de laatste wedstrijddag op vrijdag 28 juli a.s.

 

img-20170721-wa0025

img-20170721-wa0024