Update: TITEL NAAR DOORNENBURG !!!

SLAGWERKGROEP DOORNENBURG HAALT WERELDTITEL BINNEN:

“WINNER WORLD CONTEST PERCUSSION ENSEMBLES FIRST DIVISION 2017”

wmc-prijs

EINDSTAND TOP 3:

1. Slagwerkwerkgroep St.Caecilia Doornenburg – Nederland

2. Percussion Ensemble St.Gabriël Bangkok – Thailand

3. Love Music Trust Ensemble Sandbach- United Kingdom

Er kan tijdens het jubileumjaar weer een hoogtepunt worden toegevoegd aan de rijke historie van Lingewaards muzikale trots: De slagwerkgroep uit Doornenburg is komende 4 jaar Wereldkampioen als “Winner First Divsion Percussion Ensembles 2017”.

Uiteindelijk lieten de Doornenburgers met een gouden medaille de concurrentie uit het Bangkok  (Thailand) en Preston (Engeland) achter zich waardoor de titel  naar Doornenburg werd gehaald. De  slagwerkers kregen veel lof  voor het zeer afwisselende en vernieuwend programma van 45 minuten. Hierbij werden zij begeleidt door Hans Cornelissen op sopraan sax, Mart Leijser (leadgitaar), Bas Gradussen (keyboards), Jan Luppes (basgitaar) en het strijkerskwartet bestaande uit Michèlle van Elk, Floor Bakker, Marie de Thouars en Twan Cox.

“Een historisch hoogtepunt van deze ervaren en buitengewoon hechte groep” aldus een nog zichtbaar geëmotioneerde dirigent Casper Traa enkele dagen na de triomf. “We kijken nu al  met plezier uit naar het volgende hoogtepunt ,  met deze Wereldtitel op zak gaat het dak er  dan volledig af!”

De zeer gedreven dirigent doelde daarmee op de 2e editie van “Tempel of Boem” op 16 december  , als samen met o.a. Cesar Zuiderwijk het volgende topevenement van het 60 jarig bestaan op het programma staat.

==============================================================================

Goud voor Slagwerkgroep op WMC !!

Met totaal 84,40 punten behaalde de slagwerkgroep met het programma ‘Diamonds’ een ‘Gouden medaille’ tijdens  het Wereld Muziek Concours te Kerkrade.

Met dit geweldige resultaat gaan de slagwerkers aan de leiding in de “First Division Percussion Ensembles” en zal het nu moeten afwachten tot de laatste wedstrijddag op vrijdag 28 juli a.s.

 

img-20170721-wa0025

img-20170721-wa0024